• RKVV Roosendaal verliest oefenwedstrijd tegen Victoria’03 met 1-2

Zondag 5 december

Doordat de competitie wegens Corona is stilgelegd tot de winterstop, werd er op Sportpark Hulsdonk een oefenwedstrijd gespeeld tegen Victoria’03. Waar de 3e klasser uit Oudenbosch aantrad met een smalle wedstrijdselectie met enkele wissels, koos RKVV Roosendaal voor een brede wedstrijdgroep met kansen voor diverse jeugdspelers.

De eerste helft had verschillende kanten. Roosendaal maakte het spel en deed dit bij vlagen aardig, maar het uitblijven van kansen leidde tot wat overmoedige keuzes. Gedurende de eerste helft verdween het baltempo wat en werd het lastiger om kansen te creëren. Goede acties en pogingen van Youri van Deventer, Yves van der Vloet en Kevin Jurgens leidden niet tot groot gevaar

De tweede helft werd gestart met 5 nieuwe namen in het veld. In de 52e minuut was daar dan de verdiende 1-0. Een vrije trap van Dylan Matthijssen werd niet goed verwerkt door de keeper waarna Gijs Verresen de rebound binnen werkte. In de 60e minuut mochten Jordy Euser, Sem Terlouw en Juul Luijkx hun opwachting maken in het 1e elftal en deden dit verdienstelijk. Toch was het Victoria’03 dat de strijd wat opvoerde en profiteerde van wat fouten en organisatie problemen aan Roosendaalse kant wat leidde tot de gelijkmaker en uiteindelijk ook de 1-2.

Een verloren oefenwedstrijd waarin we het betere van het veldspel hadden en de vele wissels leidde tot wat onwennigheden in het veld. Volgende week een nieuwe oefenwedstrijd. Dan wordt er thuis afgetrapt tegen eersteklasser Rood-Wit.