• RKVV Roosendaal wint op eigen Sportpark Hulsdonk overtuigend van WSC

Na de verliespartij van vorige week tegen TSC stond afgelopen zondag WSC op het programma. Een mooie uitdaging, want bij een overwinning kunnen ‘De mannen van ’t Kaaike’ stijgen naar de 6e plaats op de ranglijst. Daarnaast ook de laatste wedstrijd van verzorger Pierre Kop die na 7 trouwe seizoenen afscheid neemt van het eerste elftal.
    De eerste helft startte ons eerste elftal dominant. Door de goede druk en het winnen van duels wist WSC moeilijk aan opbouwen toe te komen en was Roosendaal de bovenliggende partij. Via onder andere Thijs de Wit en Gijs Verresen wist de thuisploeg ook kansen te creëren. Echter bleef een doelpunt uit waar de 1-0 zeker op zijn plaats was geweest. Na een vroege wissel van WSC kregen zij iets meer grip en kwamen ze wat meer aan voetballen toe. Desondanks bleef Roosendaal de baas over de eerste helft, maar gingen beide ploegen zonder doelpunt de rust in.
    De 2e helft kwam WSC wat feller uit de kleedkamer. Onze ploeg was daar al op voorbereid in de rust en deden ook een tandje erbij wat resulteerde in een 2e helft van hoger niveau. Daarbij creëerde Roosendaal ook veel kansen. Via Thijs de Wit, Youri van Deventer, Gijs Verresen, Kevin Jurgens en Jesper de Wit werden zowel de lat als de paal maar liefst 2 keer geraakt en een aantal open kansen gemist. Een doelpunt bleef nog relatief lang uit, maar in de 65e minuut was het dan toch Gijs Verresen die na een goede actie van Kevin Jurgens de bal breed gelegd kreeg en hem binnen tikte, 1-0! Ook hierna volgde wederom een legio aan kansen op de 2-0. Aan de andere kant kreeg WSC nog enkele mogelijkheden, maar was het uiteindelijk toch Roosendaal die de 2-0 maakte. Thijs de Wit bleef in de 80e minuut koel nadat hij 1 op 1 werd gezet door Sam Goossens en kapte vervolgens de keeper uit om het doelpunt te maken. Het slotakkoord was voor de invallers. Na een mooie aanval leverde Jur Uitdewilligen een goede voorzet af op Luuk Frankfort die mocht aantekenen voor de 3-0 overwinning.
    Een goede wedstrijd van Roosendaalse kant waardoor de ploeg de stijgende lijn en ook de 6e plek te pakken heeft. Een mooi afscheidscadeau voor Pierre die zowel voor als na de wedstrijd door de club in het zonnetje werd gezet. Wij willen Pierre enorm bedanken voor zijn inzet bij de selectie afgelopen jaren en zullen hem nog genoeg terug gaan zien op de club!
    Komende zondag staat er een vrije zondag op het programma en de week erop nemen we het op tegen Beek Vooruit in Prinsenbeek.