• Roosendaal knokt zich naar overwinning tegen JVOZ

    Roosendaal verloor eerder thuis kansloos dit seizoen met 0-4 van JVOZ. Roosendaal was dan ook gewaarschuwd en begon zaterdag 14 mei scherp aan de heenwedstrijd in Vlissingen. Dit levert al in de 2e minuut een vrije trap net buiten de zestien voor Roosendaal op. De keeper kan deze in 2x pakken. Goed druk zetten van Roosendaal zorgt ervoor dat JVOZ er moeilijk uit kan komen en achterin veel de bal rondspelen. In de 4e minuut is een terugspeel bal bijna te kort voor een goed mee opgekomen Siraç. De keeper weet de bal nog net weg te werken. In de 6e minuut een aanval van Roosendaal over rechts. Rayane wordt met een lange pass diep gestuurd, komt naar binnen en legt op de rand zestienmeter de bal breed aan Siraç. Siraç kan schieten op goal maar zijn poging gaat net naast. In de 13e minuut een goede onderschepping door Roosendaal op het middenveld. Rayane weet het duel van de JOVZ-verdediger te winnen maar wordt onderuit gehaald. Vrije trap Roosendaal in de 15e minuut. Vanuit een moeilijke hoek weet Siraç de bal toch richting doel te krijgen maar de bal gaat bovenkant lat over.

    In de 18e minuut weer een onderschepping van Roosendaal op het middenveld. Luca weet Siraç aan te spelen in de diepte. Die probeert zijn tegenstander uit te spelen maar de verdediger maakt hands. De vrije trap mist kracht en richting en kan makkelijk worden gepakt door de JVOZ-keeper. JVOZ heeft inmiddels wel het meeste balbezit, maar Roosendaal staat positioneel goed, geeft weinig ruimte voor aanvallen en is scherp in de duels. Dit resulteert in aantal counters. In de 25e minuut een snelle aanval van JVOZ over rechts. Koen en Tijn werken goed samen en weten de bal af te pakken. Uit de tegenaanval van Roosendaal volgt een vrije trap in de 28e minuut. Dan kan worden uitverdedigd door JVOZ. De rebound wordt opgevangen door Siraç zijn schot gaat over. Rust met 0-0.

    Begin van de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde. Roosendaal laat JVOZ opbouwen en na balveroveringen wordt direct de aanval gezocht. In de 8e minuut krijgt Siraç vanaf de rechterkant de bal aangespeeld. Hij neemt deze halverwege de helft van JVOZ aan, draait weg van zijn tegenstander en geeft hem op maat mee aan een mee opkomende Rayane. Rayane draait goed weg van zijn tegenstander en schiet (met links!) de 0-1 binnen in de verre hoek!

    JVOZ gaat hierna direct op zoek naar de gelijkmaker en schroeft het tempo in de wedstrijd nog wat op. Roosendaal weet overal op het veld goed de duels aan te gaan waardoor JVOZ niet echt heel dicht bij de goal van Roosendaal kan komen. In de 11e minuut een aanval over rechts van JVOZ. Van grote afstand probeert de aanvaller voor te geven, maar de bal gaat richting goal. Sid let goed op en weet de bal net onder de lat vandaan te halen. In de 14e minuut toch een doorbraak door JVOZ over de rechterkant. Sid weet zijn goal goed te verkleinen, het schot gaat voorlangs de goal. JVOZ gaat steeds aanvallender spelen. In de18e minuut een aanvallende actie van de linksback van JVOZ. Hij komt net buiten de zestien met de bal naar binnen maar voordat hij kan schieten wordt hij onderuit gehaald. Vrije trap JVOZ net buiten de zestien. De vrije trap gaat ruim over. Roosendaal komt er in de omschakeling paar keer goed uit. In de 20e minuut een actie van Siraç op links. Zijn voorzet bereikt Stijn. Stijn kan schieten op goal maar de keeper kan redden. JVOZ zet in de 26e minuut weer een aanval op over de linkerkant. Ook nu weer wordt deze tegengehouden met een overtreding en levert dit een vrije trap op. Ook deze keer gaat deze gelukkig ver over. De laatste tien minuten gaat het spel over en weer op het warme kunstgrasveld. Roosendaal weet goed stand te houden en sleept met hard werken de nul over de streep en daarmee de overwinning!