• Roosendaal strijdend naar gelijkspel tegen OJC Rosmalen

21 mei de uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen.

Roosendaal begint met aanvallende intenties. In de 2e min. een actie van Rayane over de linkerkant, de back van Rosmalen weet de voorzet te blokken, corner. Deze kan makkelijk worden weggewerkt door Rosmalen. In de 5e min. een goede dieptepass van Jelle, Rayane komt in de zestien zijn tegenstander helaas net niet voorbij om gevaarlijk te worden. In de 8e min. een vrije trap halverwege op de helft van Rosmalen. Wordt de zestien ingeschoten, de afvallende bal wordt breed gelegd en hard op goal geschoten door Daan. De keeper van Rosmalen weet de bal uit te hoek te redden, weer een corner. Deze wordt niet gevaarlijk.

Roosendaal wint veel duels op het middenveld waardoor Rosmalen niet echt gevaarlijk kan worden. In de 14e min. een onderschepping van Luca, deze speelt de bal op Lars, die een mooi dieptepass op Rayane geeft. Rayane komt weer net niet aan een schot op goal toe. In de 19e min. een aanval van Rosmalen over rechts. De buitenspeler komt bijna tot de achterlijn en de voorzet wordt tot een corner verwerkt. Roosendaal verdedigt de corner goed uit. In minuut 24 weer een aanval van Rosmalen, de dieptepass wordt onderschept door Jelle, die gelijk een diepe bal achter de verdediging geeft. Rayane is net later dan de keeper die weg weet te werken. In de 26e min. een aanval van Roosendaal over links. Rayane legt breed op Lars. Het schot van Lars kan gepakt worden door de keeper. Goed combinatiespel op het middenveld resulteert in de 28e min. goed combinatiespel met een goede pass op Kyan. Die legt direct goed breed op een mee de zestien in gekomen Krijn. Krijn weet de voorzet te geven, op de rand van het vijfmetergebied, het schot van Rayane op goal wordt geblokt door een verdediger.

In de 34e min. een dieptepass van Koen op Krijn. Die lijkt zijn tegenstander van zich af te werpen en probeert een voorzet vanaf rechts te geven. Voorzet kan alsnog worden geblokt door de verdediger van Rosmalen die direct de aanval voor Rosmalen inzet. Tijn verdedigt scherp en weet al op het middenveld de bal te heroveren. Hierbij maakt de Rosmalen-speler een overtreding. Vrije trap Roosendaal in de 35e min. Tijn gooit deze hoog de zestien in, waar deze door Rosmalen wordt weggewerkt. Een stevig duel om de afgevallen bal resulteert in een vrije trap voor Roosendaal. Lars neemt deze in blessuretijd van de eerste helft. Redding door de keeper, daardoor een 0-0 ruststand.

Rosmalen begint sterker en scherper aan de tweede helft. Al in de 1e min. na rust een aanval van Rosmalen. De voorzet vanaf rechts kan worden ingeschoten door de spits, maar Sid weet goed te redden. Ook in de 3e min. een aanval van Rosmalen over links. Roosendaal maakt de overtreding, vrije trap net buiten de zestien voor Rosmalen. De poging gaat ruim over. Roosendaal komt er maar moeilijk uit en de lange ballen van achter komen vaak niet aan bij een medespeler. In de 7e min. een lange hoge bal over verdediging van Roosendaal. Krijn is goed mee naar voren gekomen en ontsnapt aan de verdedigers en kan alleen op de keeper af. Zijn schot gaat helaas ruim over. Rosmalen krijgt in de 13e min. een vrije trap mee halverwege op de helft van Roosendaal. De poging wordt van ver toch op goal geschoten maar gaat ruim over. In de 18e min. een gevaarlijke aanval over links. Tijn zit er als laatste man tot de keeper goed tussen en kan wegwerken. Roosendaal komt de tweede helft nog niet tot echte aanvallen. In de 23e min. krijgt Stijn de bal rechts op de helft van Rosmalen. Hij probeert het met een afstandsschot maar de keeper weet die te pakken.

Roosendaal houdt vooral tegen inmiddels en Rosmalen probeert door de verdediging van Roosendaal te breken, maar die staan ook hun mannetje. In de 25e min. weer een scherpe counter van Roosendaal. Een lange diepe pass van achteruit zet Siraç direct voor de keeper. Siraç weet goed af te maken, waarna de grensrechter alsnog besluit buitenspel te geven. Ondanks de protesten keurt de scheidsrechter de goal toch af. Uit de vrije trap van achteruit gaat Rosmalen in de aanval en krijgen een vrije trap op ongeveer 20 meter in de 27e min. Deze wordt in de muur geschoten. In de 31e min. weer een counter door Roosendaal. Roosendaal komt tot de rand van de zestien, het schot van Stijn gaat net over. Roosendaal moet de laatste minuten alle zeilen bijzetten om Rosmalen van scoren af te houden. Met hard werken lukt dit, waardoor de 0-0 tenminste nog een punt oplevert.