• Roosendaal versterkt zich met aanvaller Verresen

Gijs Verresen (22 jaar) maakt aankomend seizoen de overstap naar de selectie van RKVV Roosendaal.

De aanvaller was de afgelopen 5 seizoenen sterkhouder van RKVV METO uit Hoogerheide en speelde daarvoor als jeugdspeler regelmatig mee met het vlaggenschip van de club. In zijn eerste 4 seizoenen was Gijs goed voor 73 doelpunten in de hoofdmacht en groeide uit tot aanvoerder van het team. Gijs stond al een aantal jaar op de radar bij RKVV Roosendaal maar hij verkoos tot nu toe altijd om zich te ontwikkelen bij zijn club boven een overstap naar onze vereniging. Dit jaar was het tijd om de uitdaging aan te gaan en de overstap te maken.

Trainer Klippel is blij met de overstap van Verresen naar onze selectie: “Gijs is nog jong en heeft potentie om uit te groeien naar een veelzijdige aanvaller. Hij heeft een aantal kenmerken waar wij gecharmeerd van zijn: hij is doelgericht, heeft een neusje voor de goal, heeft al vier seizoen 1e elftal-voetbal in de benen maar is nog jong en hij is gedreven om beter te worden. We hadden hem al een tijdje op het oog maar hij verkoos gezien zijn leeftijd altijd voor de ontwikkeling bij zijn eigen club. Gelukkig gaat hij vanaf aankomend seizoen wel de stap wagen”.

Gijs is ook tevreden over het moment van de overstap. “Het is lastig om je vertrouwde omgeving te verlaten en het op een hoger niveau te proberen. Ik heb bij METO veel geleerd en ben trots dat ik de aanvoerdersband van het eerste elftal heb gedragen. Desondanks ben ik op sportief gebied nog altijd ambitieus en wil ik er het maximale uithalen. De trainer heeft me uitgelegd wat mijn rol kan zijn en hoe Roosendaal wilt spelen. In deze plannen zie ik zeker een rol voor mezelf weggelegd, waarnaast ik heel veel zin heb om mijzelf in het team te passen. Het lijkt mij de juiste stap op het juiste moment, ik kijk er naar uit en zal me maximaal inzetten”.

Klippel geeft nog extra aan waarom we met spelers als Gijs aan een nieuw team werken. “We hebben heel veel goede spelers vanuit onze jeugdopleiding en een groot deel van onze ploeg blijft ook voor komende seizoen staan. Op een aantal posities kunnen we een extra stimulans gebruiken en zoeken we spelers die in het profiel van de club en het elftal passen. Gijs voldoet aan dat profiel, is op meerdere posities inzetbaar en brengt (als belangrijkste natuurlijk) ook kwaliteit met zich mee, we zijn dus erg blij dat hij ons komt versterken”.

Wij wensen Gijs enorm veel succes en plezier bij onze vereniging en heten hem alvast van harte welkom.