• Technische commissie - Jeugdopleiding

  Jeugdopleiding RKVV Roosendaal

  Bij RKVV Roosendaal komt men samen door plezier, passie en betrokkenheid tot sportieve prestaties op eigen niveau.

  De jeugdopleiding van RKVV Roosendaal heeft zich al jaren bewezen, maar we streven continue naar verbetering. Belangrijkste doel is om te zorgen voor een goede doorstroming van jeugdspelers naar de senioren; de opleiding is gericht op alle leeftijden en niveaus.

  De opleiding kunnen we verdelen in onderbouw en bovenbouw. Vooral in de onderbouw (t/m JO12) wordt de nadruk gelegd op de technische ontwikkeling van de spelers, ze moeten volledige controle over de bal krijgen.

  Als de stap naar de bovenbouw (vanaf JO13) wordt gemaakt maken moeten spelers "baas over de bal zijn" en onder (grote) weerstand controle over de bal hebben.

  Vanuit deze basis kan de volgende stap gezet worden in de vorm van meer tactische scholing in de bovenbouw.

  Bij de selectie teams werken we met trainingscycli, zowel voor de onder- als bovenbouw. We streven er naar om ook niet-selectie teams hier bij te betrekken.

  Onderbouw (t/m JO12)

  De nadruk bij deze leeftijdscategorie ligt op het ontwikkelen van de technische vaardigheden. Ze leren controle over de bal te krijgen, baas over de bal te zijn: pingelen (acties maken) wordt gestimuleerd! Het is geen doel om kampioen te worden, ontwikkeling van de spelers staat op de 1e plaats.

  Bedoeling is dat spelers van RKVV Roosendaal zich ontwikkelen tot veelzijdige spelers. Het is dus van belang om de spelers geregeld van positie te laten wisselen per wedstrijd om te laten ervaren wat het spelen op een bepaalde positie inhoudt.

  Tijdens de trainingen leren de pupillen te dribbelen, passen, kappen, schieten, passeren etc. met 2 benen.

  Trainingscyclus voor onderbouw (cyclus van 4 weken) 

  Week 1

  Dribbelen (pingelen, passeren, drijven, kappen)

  Week 2

  Passen en aannemen (verwerken van de bal)

  Week 3

  Schieten / afwerken

  Week 4

  Positiespel en partij (verdedigen en aanvallen)

   

  Bovenbouw (vanaf JO13)

  De spelers in de junioren moeten technisch zo ontwikkeld zijn dat ze volledige controle hebben over de bal. Dit geeft ze de mogelijkheid om (makkelijker) onder weerstand te handelen en tactische opdrachten uit te voeren. De trainingen worden gebaseerd op de spelprincipes waar we van uitgaan.

  Trainingscyclus voor bovenbouw(cyclus van 7 weken)

  We werken in 2 blokken van 3 weken die wordt gevolgd door een neutrale week. In het 1e blok staat het verdedigen centraal, het 2e blok staat in het teken van aanvallen. Omschakelen is van groot belang in het voetbal, hier wordt continue aandacht aan gegeven. 

  Week 1

  Week 2

  Week 3

  Week 4

  Week 5

  Week 6

  Week 7

  V

  V

  V

  A

  A

  A

  N

  Zonedekking / compact

  Zetten van druk / omschakelen

  Voorkomen van doelpunten

  Opbouw

  Kiezen van diepte / omschakelen

  Scoren

  Neutraal