• Roosendaal -RBC  3-0

Nee, u heeft niets gemist afgelopen zondag maar het weekend stond in het teken van de wedstrijden van Roosendaal tegen RBC. Zaterdag speelde de Jo23 tegen onze stadsgenoot en zondag  moesten onze jongens van het eerste het nog beter zien te doen dan de Jo23, die hun leeftijdgenoten kansloos met 2-0 naar huis stuurden. De uitslag had zelfs groter kunnen zijn als een toegekende strafschop benut zou zijn. Totaal score van beide wedstrijden 3-0.

Zondag stonden de senioren tegenover elkaar, een treffen waarbij de BNdeStem het weer niet nodig vond één enkele letter te besteden aan een voorbeschouwing van deze enige echte stadsderby! (Dit kost weer abonnees)

Met grote verbazing de sportkrant van maandag doorzocht maar ook weer geen behoorlijk verslag in BNdeStem van deze wedstrijd die, ondanks de regenbuien, redelijk goed bezocht werd door fans van beide Roosendaalse verenigingen.

Roosendaal begon vanaf het begin RBC onder druk te zetten zonder echt gevaarlijk te worden en was het RBC dat snel het veldspel overnam maar door steeds weer op tijd ingrijpen van de sterke  Roosendaaldefensie, met aan het hoofd keeper Roy de Weerd, werd het doel niet gevonden. Onze goed georganiseerde verdediging gaf niets weg en het was Jur Uitdewilligen die in de 17e minuut van dichtbij strak de bal het net deed bollen 1-0.

RBC ging direct na dit doelpunt op jacht naar de gelijkmaker maar Roy de Weert wist inzetten van Imran Schambit en Flinn Assenberg stijlvol te keren. De bezoekers bleven volharden in kort combinatiespel en gaf onze verdediging steeds weer de kans adequaat in te grijpen.

De tweede helft ging RBC direct op zoek naar een snelle gelijkmaker en zette de thuisclub onder grote druk maar ook nu probeerde zij over te veel schijven tot bij het doel van de Rood-witten te komen. Er werd ook amper van afstand geschoten en dat gaf de defensie steeds de tijd om in te grijpen.

Karim Didi en Perry Bierkens bleven afwisselend achter hun verdediging spelen terwijl hun medeverdedigers zich aanvallend probeerden te onderscheiden. Dit gaf Roosendaal de kans gebruik te maken van de ontstane ruimte en waren tot twee keer toe gevaarlijk. Eenmaal ging de bal gevaarlijk voorlangs en even later wist hun ”Amerikaanse” doelman Mike Gionotta de bal net met zijn hand weg te tikken en zo de 2-0 van Kevin Jurgens kon voorkomen.

Junior Cedric Cornec zorgde er voor dat Giovanni Moerland niet eenmaal gevaarlijk kon worden en aan de andere kant was Meck Verstraaten zijn tegenstander veelal de baas.

Trainer Ruud Pennings gebruikte het maximum aantal wissels om toch nog de gelijkmaker of meer te forceren. Karim Didi, die als enige regelmatig zijn voorwaartsen van een strakke lange bal voorzag, schoof door naar voren. Verder dan twee terecht afgekeurde doelpunten kwam RBC  niet. Roosendaal was gevaarlijk toen Youri van Deventer na een lange rush op links de mee opgekomen Meck Verstraaten vrij voor Mike Gionotta  zette. Helaas kon Meck zijn goede optreden niet met een doelpunt bekronen en behaalde Roosendaal een zwaarbevochte 1-0 zege in een uiterst sportieve wedstrijd! Dit onder goede leiding van de vrouwelijke scheidsrechter Sterre Bijlsma.

Wij wensen dan ook RBC veel succes in de nakompetitie.

Roosendaal eindigt op een verdienstelijke plaats in de middenmoot. Ons eerste, met 7 spelers vorig seizoen JO19, 1 speler uit het huidige JO19-1, met rest uit eigen jeugd spelers en al het aankomend talent uit de eigen opleiding neemt de vv Roosendaal een unieke plaats in, in het amateurvoetbal en kunnen we toekomst vol vertrouwen tegemoet zien.

P.S. Dit verslag is omdat de BNdeStem in gebreke is gebleven en onze jongens én RBC een verslag verdienen na die sportief verlopen derby.

Hadee.