• Roosendaal-Victoria’03

    De thuisclub moest het doen zonder de geschorste Jesper de Wit maar hadden weer de beschikking over Kilian Schaap, Sven v. Est en de van een liesblessure genezen Youri v. Deventer. Vooraf waren ze gewaarschuwd voor de goede resultaten van Victoria’03 in hun laatste wedstrijden en was het toch voor Roosendaal alles aangelegen om voor de volle winst te gaan. Dit resulteerde al snel in een kansje voor Reza de Man maar waren de Oudenboschenaren het dichts bij de openingstreffer toen in de 15e minuut bij een misverstand achter, de bal gelukkig net naast het doel verdween. De bezoekers lieten het spel aan Roosendaal en trokken zich vaak massaal op eigen helft terug om dan met een snelle counter succes te hebben. Roosendaal was meer in balbezit en kwamen een paar keer via de vleugels gevaarlijk door maar ontbrak het de laatste pass aan precisie om doeltreffend te zijn. Zo kwam in de 35e minuut na een goed actie van Reza de Man Kevin Jurgens net iets te kort en vond de veel opkomende Meck Verstraaten geen vrije man om op een verdiende voorsprong te komen. In de laatste 5 minuten voor rust beleefde beide tams spannende momenten voor hun doel. Eerst was het Thijs die na een goede actie zijn voorzet rakelings voor het doel zag gaan en kort daarna kwam Roosendaal goed weg toen bij een scrimmage voor het doel van Roy de Weert de bal uiteindelijk weggewerkt kon worden. Bijna ging Roosendaal met een voorsprong de rust in. Hun doelman werd door twee Roosendalers in het nauw gebracht en kon ternauwernood de bal over de zijlijn rammen.

    Kort na de rust kwam Kevin, die een goede wedstrijd speelde, voor de keuze zelf schieten of breed leggen op Thijs. Hij koos voor het eerste en had achteraf misschien beter voor het laatste moeten kiezen? Het spelbeeld na de rust was bijna een copy van de eerste 45 min. Roosendaal veel in balbezit en Victoria’03 bleef loeren op de counter. Dit veranderde ook niet nadat de Rood-Witten in de 63e min. op voorsprong waren gekomen. Na een sterke actie op de vierkante meter van Thijs vlak voor doel belandde de bal bij Dylan Matthijssen die beheerst de 1-0 binnenschoot. Beide teams voerden enkel wissels door, zo kwam o.a. Youri v. Deventer voor Jur Uitdewilligen in het veld en moest Jeroen Molenaar het veld ruimen voor Kilian Schaap. Tim v. Tilburg mocht ook nog minuten maken ten koste van Thijs. Deze wissels brachten ook niet veel verandering in het spelbeeld en dachten de thuissupporters al aan een kleine winst op Victoria’03 dat de gehele wedstrijd niet bij machte was om het onze doelman Roy erg moeilijk te maken. Diezelfde supporters werden opgeschrikt in de 80e min. Een schuiver van buiten de zestien betekende de 1-1 en even later moest een doelpunt voor buitenspel afgekeurd worden door de goed leidende scheidsrechter.

    Het venijn voor onze gasten, maar het geluk voor de gastheren zat hem in de laatste minuten. Een van ver op rechts genomen indraaiende vrije trap werd door Kevin schitterend in de verste hoek geplaatst. Een begrijpelijke wanhoopspoging van de voor buitenspel vlaggende grensrechter van Vitoria’03 werd terecht niet gehonoreerd door de scheidsrechter. Roosendaal behaalde een gelukkige maar zeer nuttige 2-1 overwinning en kunnen met meer vertrouwen de laatste fase van de competitie ingaan.

    HaDee.