• VFC-Roosendaal

    Roosendaal wilde zich revancheren tegen VFC voor de eerdere 0-3 geleden nederlaag én voor de laatste teleurstellende thuisnederlaag tegen het laag geklasseerde Virtus.VFC is één van de betere voetbalploegen dus stonden wij niet voor een makkelijke opgave zeker doordat wij zonder een vijftal basisspelers richting Vlaardingen moesten vertrekken. Afwezig waren door blessures of ziektes Youri v. Deventer, Kilian Schaap, Sven v. Est, Thomas Rebers en Bradley Matthijssen. Dankzij een brede bank én een aantal jeugdspelers, die al eerder hadden laten zien het niveau van de tweede klasse als invaller aan te kunnen, verscheen er een team op het mooie sportpark van VFC dat de “Kwekkers” zeker de eerste helft met goed veldspel tegenstand bood. Net voor rust kwam Roosendaal door Thijs de Wit op voorsprong nadat hun doelman tot twee keer toe de fout inging, 0-1. Beide teams probeerden met combinatievoetbal doeltreffend te zijn maar tot doelrijpe kansen kwam dit niet.  De bezoekers kwamen nog het beste weg toen eerder in de 15e en 30e min. VFC het net niet wist te vinden na dekkingsfoutjes achterin bij de Rood-Witten. Roosendaal  kreeg niet meer dan enkele kleine kansjes om meer dan met die verdiende 0-1 te gaan rusten. 

    Na de rust beleefde de wedstrijd een kantelpunt. In de 55e min. tastte de Roosendaalse verdediging mis bij een dieptepass door het centrum en kon hun spits slechts afgestopt worden ten koste van een strafschop. Jesper de Wit, al eerder met geel bestraft, werd door de goed leidende scheidsrechter als schuldige aangewezen, kreeg zijn tweede gele en kon vertrekken.De strafschop werd feilloos benut en moest Roosendaal daarna het initiatief aan VFC laten, temeer zij in de rust enkele wissels hadden doorgevoerd en er aanvallend een stuk sterker op waren geworden.

    Ondanks de numerieke minderheid bleef Roosendaal goed tegenstand bieden en probeerde zij door enkele wissels door te voeren een punt uit de sportieve strijd te slepen. Zo werden in de loop van de tweede helft Reza de Man (JO19), Jur Uitdewilligen en Jorik v.d. Heijden vervangen door Lennart Boot (Rsd 2), Tim v. Tilburg (JO23) en Tijn v. Empel (JO19). De hoop om met een puntje huiswaarts te keren ging in het laatste kwartier in rook op en werd de nederlaag definitief. In de 76e min. en 86e min.  bepaalde VFC de eindstand op 3-1.

     HaDee