• Cluzona-Roosendaal

Bij winst tegen Cluzona in Wouw zou Roosendaal de vierde plaats kunnen veroveren maar vooral revanche kunnen nemen voor de smadelijke 6-1 uitnederlaag van vorig seizoen. Door de schorsing van Roy de Weert maakte Koen v. Aert zijn competitiedebuut terwijl ook Bradley Matthijssen en Jeroen Molenaar in de basis begonnen i.v.m blessures.

Voor de wedstrijd begon strekte Koen betekenisvol zijn armen en een blik naar de hemel en zou later uitgroeien tot “Man of the Match”.

De opzet van Roosendaal was direct druk te zetten richting doel van Cluzona. De eerste plaagstootjes kwamen dan ook van Thijs de Wit en Bradley maar het eerste grote gevaar kwam toch van hun goaltjesdief Ruben Maas die eerst zijn lage voorzet net voor het doel van Roosendaal zag scheren en even later bediende hij zijn spits vanaf de achterlijn die echter in kansrijke positie overschoot.

Het spel golfde op en neer en bestonden voor beide doelen kleine kansjes maar doelpunten bleven uit na o.a. acties van de gebroeders Matthijssen. Wesley v. Zundert, ex Roosendaal, kwam ook gevaarlijk voor Koen die zijn eerste goede redding verrichtte. Westley werd in de 15e min. in kansrijke positie terecht buitenspel gegeven en even later vond hij een prima reagerende Koen op zijn weg.

Beide teams bleven op zoek naar een voorsprong maar hun verdedigers wisten steeds op tijd in te grijpen zodat de rust met de brilstand inging. Voor zij zich in de kleedkamer konden verwarmen, want koud was het, moest Meck Vertraaten zich laten vervangen door de 17-jarige (ex BSC–RBC–NAC) speler Sam Bielok. Dit jonge talent liet meteen zijn verdedigde kwaliteiten zien en schroomde er niet voor op tijd zijn voorwaartsen aanvallend te ondersteunen.

Na de rust eenzelfde spelbeeld met toch wel een Roosendaal dat meer in balbezit was maar eisten de aanvallers van Cluzona steeds de volledige aandacht van de Rood-Witte verdedigers.

Zo werd een bal in de 62e min. net weggetikt bij Ruben Maas voordat hij in de draai uit kon halen. Roosendaal was gevaarlijk bij een corner die via de bovenkant lat werd gekeerd en kwam Jur Uitdewilligen bij een snelle uitval net te kort. Onze doelman Koen onderscheidde zich toen hij voor de derde maal in deze sportieve wedstrijd oog in oog kwam te staan met Ruben Maas, met een reflex wist hij weer een achterstand te voorkomen.

Cluzona’s trainer Robert Braber probeerde met enkele wissels, door o.a. Wesley v. Zundert naar de kant te halen, een voorsprong te forceren maar waren het de Roosendalers die het dichts bij de winst kwamen. Beide keren was het Bradley, die een verdienstelijke wedstrijd speelde, die de aandacht op zich vestigde.

In de 80e min. kwam hij na een strakke voorzet vanaf links van Jur net iets te kort om tot scoren te komen en in de 88e min. werd hij ten onrechte teruggefloten toen de toch wel goed leidende scheidsrechter reageerde op een voor buitenspel vlaggende grensrechter die hiermee waarschijnlijk één punt voor zijn team redde.

Vlak voor het einde werd Sam Wortman nog ingebracht voor Jur. Daarna speelde Sam zijn laatste minuten voor Roosendaal omdat hij om gezondheidsredenen moet stoppen met sporten. Sam sterkte en bedankt!

Luuk Frankfort mocht ook nog even opdraven voor Bradley, dat bracht ook geen verandering in de 0-0 stand.
    Beide ploegen konden vrede hebben met het eindresultaat en zochten samen de tjokvolle gezellige kantine op waar de “Flugelmeisjes” de boventoon voerden.

Roosendaal beëindigd de eerste helft van de competitie met een mooie vijfde plaats en hopen, wanneer we in de wintertijd blessurevrij worden en blijven, op een nog betere tweede helft en wie weet volgt er nog iets moois?

Voor allen alvast Fijne Feestdagen en een Gezond en Sportief 2023.

HaDee.