• Wedstrijdverslag

COAL-Roosendaal

De toeschouwers hadden amper hun plaats ingenomen langs de lijn of Roosendaal wist het net al te vinden. In de 2e min. kwam bij een aanval over links de bal bij Dylan Matthijssen terecht die na een goede actie op  de achterlijn de bal bij de vrijstaande Jur Uitdewilligen wist te plaatsen die van dichtbij de keeper kansloos liet 0-1. In het eerste kwartier kregen we nog een paar mogelijkheden de score verder op te voeren, vooral Thijs de Wit had de 0-2 op zijn schoen maar nu redde hun doelman bekwaam.

Coal, dat veelal de lange bal hanteerde, dacht in de 17e min. de gelijkmaker te scoren. Terecht werd deze wegens buitenspel afgekeurd. De Rotterdammers werden hierna wel iets sterker en zochten vaak met de lange bal hun gevaarlijkste linkerspits op die over een goede voorzet bezat. Onze verdediging, met een weer betrouwbare Roy de Weert, wist steeds op tijd in te grijpen totdat in de 28e min. via rechts wel een vrijstaande speler werd gevonden en via het hoofd de 1-1 kon scoren.

Roosendaal reageerde veerkrachtig en even later was het Thijs die uit een corner van Kevin Jurgens met een kopbal de 1-2 wist te scoren. Doordat de nog niet geheel fitte Cedric Cornec  en de geblesseerde Jeroen Molenaar nog niet inzetbaar waren startte Kevin als linkerverdediger en kwam vaak als extra aanvaller op de helft van de tegenstander. In de laatste vijf min. voor rust kwam Roosendaal goed weg toen Kevin op miraculeuze wijze een inzet tot corner verwerkte en Roy enkele gevaarlijke acties tot corner wist te keren.

Roosendaal begon de tweede helft weer energiek en had Youri van Deventer in de 50e min. na een actie van Dylan de 1-3 moeten scoren, helaas voor hem en al wat Roosendaal was, de keeper redde in de korte hoek.

Even later was de keeper volstrekt kansloos toen Jur met een geweldig afstandsschot in de kruising de 1-3 scoorde. Coal bleef de lange bal hanteren waarmee ze onze verdediging af en toe in problemen bracht maar gehinderd door de laagstaande zon wist Roy met zijn vuisten het gevaar steeds te keren. De bezoekers hadden wel geluk dat de Coal voorwaartsen hun vizier niet op scherp hadden bij enkele vrije schietkansen.

Inmiddels was Dylan vervangen door Sam Wortman en 10 min.  later Meck Verstraaten door Thomas Rebers waardoor Sven van Est als rechtsachter kwam te spelen en moest Thomas op het middenveld helpen de wedstrijd winnend af te sluiten.

Een winst die in de 75e min. veilig gesteld had kunnen worden toen een voorzet van Youri net niet door Thijs koppend doeltreffend werd afgerond. Die 1-4 kwam toch in de 85e min. op het scorebord. De ingevallen Bradley Matthijssen passeerde met een beheerste schuiver de zeer vreemd reagerende keeper.

Roosendaal behaalde in een niet al te hoogstaande wedstrijd een als team op karakter verdiende overwinning. Een dubbele felicitatie waard!!

HaDee.