• Wedstrijdverslag FC Engelen - RKVV Roosendaal

  Voor de eerste competitiewedstrijd moesten we richting Den Bosch naar het onbekende FC Engelen. Vanaf het begin nam Roosendaal de teugels in handen en voltrok zich het spel voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Het duurde bijna 25 min. aleer de tegenstander tot hun eerste aanval kwam maar was het wel meteen verrassend raak. Uit een lange hoge voorzet werd in de 23e min. ongehinderd de 1-0 fraai binnengekopt.

  Een fikse tegenvaller temeer daarvoor Wesley uit een voorzet van Jur zijn kopbal net over ging, Thijs de paal al had geraak en Kevin zijn indraaiende corner van de lijn afgehaald zag worden. De beste kans was voor Wesley toen hij uit buitenspelsituatie(?) door mocht gaan waarna de doelman redde. Een doelpunt kon niet uitblijven en scoorde Thijs in de 30e min. uit een lage voorzet van Jur de te verwachten en dik verdiende gelijkmaker 1-1.

  De geblesseerde Dylan moest in de 31e min. worden vervangen en werden er enkele veranderingen doorgevoerd. Zo werd Jesper, vorige week nog afwezig door ziekte, doorgeschoven naar het middenveld, Tijn naar het centrum en Jeroen op zijn vertrouwde linksachter positie vanwaar hij zich onderscheidde met aanvallende acties. Mahmed had een tegenstander die qua snelheid niet voor hem onderdeed maar was hem toch in de 35e min. te snel af en scoorde uit een pass van Thijs de 1-2.

  Het bleef een eenzijdige wedstrijd met Roosendaal als de veel betere al was het vertoonde spel nou niet bepaald om warm van te worden. De Roosendaalsupporters genoten wel van de warme zon op de tribune van het mooie  Engelenpark en hadden er toch alle vertrouwen in dat de score in de tweede helft uitgebouwd ging worden.

  Al snel in die 2e helft schoot Wesley na een steekpass van Kevin naast en even later kon Meck net niet de op een doelpunt jagende Wesley bereiken. Het sportief spelende FC Engelen kwam moeilijk onder de druk van onze jongens en strafte Kevin een in het nauw gebrachte tegenstander genadeloos af en scoorde 1-3.

  De wedstrijd ging definitief op slot nadat Wesley, na een assist van Meck, weer zijn doelpuntje meepikte en van buiten de 16 met een boog in de kruising hun keeper kansloos liet 1-4. Het mooiste doelpunt kwam op naam de tegenstander toen een schitterende volley/omhaal in de kruising helaas voor FC Engelen wegens buitenspel werd afgekeurd. De gebruikelijke wissels, Youri van Mahmed, Bradley voor Jur en Daan voor Thijs, werden doorgevoerd. In 5 min. tijd verscheen tot driemaal toe een Roosendaalspeler vrij voor de keeper wat echter geen verandering meer in de stand bracht.

  In een niet al te beste wedstrijd werd er ruim gewonnen maar had dit een veel grotere overwinning kunnen en moeten zijn.

  HaDee.