• Wedstrijdverslag RKVV Roosendaal - RKSV Cluzona

  De supporters hadden amper een plaatsje in de schaduw gevonden op het zonovergoten tropische Hulsdonk of Wesley v. Zundert verscheen al in de 2e min. kansrijk voor doelman Nicky Lodiers maar was het Cluzona dat even later op voorsprong kwam toen een strak aangesneden corner van Ruben Maas achter doelman Tom Schrooyen (ex Cluzona en Fc Dordrecht) werd gekopt. Deze pas 17 jarige debuterende doelman hoefde lang niet al zijn talenten te tonen en beleefde naar later bleek een wel heel gemakkelijke middag.
  De thuisclub zette van begin af aan de bezoekers onder druk, nam bezit van het middenveld terwijl Cluzona loerend op een counter de vaak op een eiland spelende gevaarlijke Ruben Maas in stelling probeerde te brengen die éénmaal zijn inzet op de paal zag eindigen. Door het op eigen helft bijna massaal terugtrekken van Cluzona kon een van onze verdedigers regelmatig opschuiven naar het middenveld en zo extra steun verlenen aan hun voorwaartsen. Dylan Matthijssen was dicht bij de gelijkmaker toen hij de kruising van paal en lat raakte na een mooie actie van Mhamed Hiddouch, die vooral na rust zijn tegenstander meermalen met zijn acties en snelheid de baas was.
  De verdiende gelijkmaker kwam in de 29e min. tot stand toen Youri v. Deventer na een goede actie en via een steekpass de op rand buitenspel staande Wesley bereikte die de 1-1 binnenschoot. Even voor de rust moest Youri (lichte hamstringblessure) zich laten vervangen door Jur Uitdewilligen.

  De tweede helft een nog meer aandringend Roosendaal dat tussen de 60e en 65e min. via Wesley op een 3-1 voorsprong kwam. Eerst verzilverde hij een assist van Jur om even later zijn hattrick te voltooien na een mooie actie van Sven v. Est.
  Ruben Maas, die het moeilijk had tegen onze verdedigers en met name Kyaneau v. Beelen bleek voor hem een niet te nemen horde, was al eerder vervangen en daarmee Roosendaal een verkapt 3-4-3 systeem  kon blijven spelen en op jacht ging naar een ruime, niet verwachte, overwinning.
  Roosendaal bezit een sterke bank en kan er probleemloos gewisseld worden. Zo verscheen de voor enkele maanden naar Taiwan vertrekkende Jorik v.d. Heijden voor Wesley en Meck Verstraaten voor Sven v. Est in het veld.
  Roosendaal bleef het spel domineren en kwam in de 78e min. door Mhamed op 4-1 en schoot Thijs de Wit in de 80e min. de mooiste van de middag vanaf 40 meter achter hun verbaasde doelman. De koek was nog niet op en schoot de voor Mhamed ingevallen Daan Dielemans de 6-1 binnen en het slot was voor Dylan die in de extra tijd via een strafschop de eindstand van 7-1 bepaalde.

  De wedstrijd werd geleid door een goed neutraal trio die in deze tropisch temperaturen gespeelde wedstrijd meer dan welkome drinkpauzes inlasten. De ruime overwinning werd met de nodige koude gele rakkers gevierd en Cluzona, eenmaal bekomen van de schrik, sloot even later sportief en gezellig aan onder de luifel.
  Over enkele weken ontmoeten beide verenigingen elkaar weer op Hulsdonk voor de regulaire competitie en kan men zeker een heel ander Cluzona verwachten.

  In het verleden behaalde resultaten . . . . . . . . . . . . . !!

  HaDee