• Wedstrijdverslag RKVV Roosendaal - Serooskerke

  De wedstrijd tegen Serooskerke moest beslissen wie van de drie, SVOD’22, Serooskerke of Roosendaal, door mag in de bekercompetitie. Een gelijkspel zou voor onze mannen al genoeg kunnen zijn. Vanaf het begin liet Roosendaal zien dat zij voor de volle winst gingen en dat resulteerde al in de eerste minuten in een hachelijke situatie voor het doel van onze gasten toen de lat en de doelman een vroege treffer in de weg stond. Die snelle treffer kwam er toch in de 5e min. door Wesley v. Zundert (hij weer) die uit een perfect aangesneden voorzet van Mohamed Hiddouch feilloos de 1-0 binnenkopte.
  Roosendaal bleef grote druk zetten op het doel van Serooskerke en was het wachten op een grotere voorsprong die er ook kwam nadat eerst nog een corner van de lijn werd gehaald en ternauwernood een trekbal van Dylan Matthijssen werd gemist, schoot Jur Inwilligen indirect uit een ingooi van Jeroen Molenaar een “strakke” achter de weer kansloze doelman en dat betekende 2-0.

  Serooskerke kwam amper aan opbouwen toe door ons sterk spelende middenveld en dreigden zij eens door te komen werd er knullig balverlies geleden of kon onze verdediging het simpel oplossen. In die verdediging moesten zij de ziekgemelde Jesper de Wit missen die zonder problemen werd vervangen door Meck Verstraaten.
  Naarmate de wedstrijd verstreek bleek de thuisclub een maatje te groot en was het wachten op een grotere voorsprong. Nadat Wesley in de 22e min. uit de draai de bal recht op de doelman zag eindigen was het een minuut later wel prijs en hij zijn tweede wist te scoren, 3-0.
  Het bleef een eenzijdige eerste helft waarin Roosendaal rustig vanuit achter kon blijven opbouwen en zo het spel bleef dicteren terwijl de gasten vanuit hun middenveld foute passes bleven sorteren.

  De tweede helft eenzelfde spelbeeld. Een oppermachtig Roosendaal ging op jacht naar meer. Bijna verraste Thijs de Wit met een verre boogbal hun doelman en kon Wesley, na een snelle aanval via Meck, net niet zijn voet achter Meck’s trekbal krijgen en zo zijn tweede achtereenvolgende hattrick miste.
  Doordat Kyaneau v. Beelen, die zich steeds meer als de leider achterin ontwikkelt, steevast zijn medeverdedigers meenam tot aan de middenlijn en zo de druk op de helft van Serooskerke aanbleef én Roosendaal daardoor nauwelijks achter in de problemen kwam.
  Het was wel even schrikken toen bij een hoge vrije trap doelman Tom Schrooyen mistastte maar wist zich gelukkig snel te herstellen.
  Ook met de wissels die in de loop van de 2e helft werden doorgevoerd bleef Roosendaal de bovenliggende partij. Zo werden Sven, Wesley, Mhamed en Thijs vervangen door respectievelijk Jeroen Molenaar, Bradley Matthijssen, Youri v. Deventer en Jorik.
  Kevin Jurgens, die in de 72e min. vreemd geel kreeg, stuurde even later op de vierkante meter enkele verdedigers het bos in maar kon jammerlijk deze hoogstaande technische actie niet bekronen met een doelpunt.  Dat deed even later Thijs de Wit, die steeds beter zijn draai begin te vinden op het middenveld, wel en scoorde fraai uit een pass van Kevin de 4-0.
  Door de eerder doorgevoerde wissels kwam Meck op zijn geliefde rechtsachter plaats van waaruit hij graag langs de lijn zijn rushes onderneemt. Zo ook in de 70e min. na een combinatie met Thijs scoorde hij de 5-0.
  Even leek Serooskerke die hatelijke nul van het scorebord te schieten maar Kyaneau wist met een uiterste krachtinspanning dit te voorkomen. Kyaneau moest even later geblesseerd het veld verlaten. Roosendaal haalde probleemloos met tien man het einde en plaatste zich zo voor de volgende bekerronde.

  P.s.  Jorik v.d. Heide moeten we enkele maanden missen. Hij gaat een buitenlands avontuur tegemoet. Succes en veel plezier!

  HaDee.