• Over het eerste half uur van de wedstrijd in St.Willebrord is er nauwelijks iets noemenswaardigs te melden tegen het al bijna gedegradeerde Rood-Wit. Het duurde tot in de 10e min. dat Roy de Weert handelend moest optreden toen een aanvaller van de Willebrorders in kansrijke positie voor hem verscheen. Roy wist met zijn benen het schot tot corner te verwerken. Nadat Roosendaal nog enkele goede strak genomen hoekschoppen moest verwerken bleek Rood-Wit zijn kruit al snel verschoten te hebben en is onze verdediging daarna amper in de problemen gekomen. Roy beleefde een rustige middag, hoefde niet een keer gestrekt te gaan en kon, bij wijze van spreken, zijn keeperstenue zo de kast weer in.

  Het venijn zat hem voor Rood-Wit in de laatste minuten voor de rust. Eerst kon Jur Uitdewilligen na zijn goede actie op links net geen medespeler bereiken maar kon Roosendaal toch met een voorsprong de rust opzoeken. Een door Kevin Jurgens goed genomen hoekschop werd in de 45e min. keurig door Jeroen Molenaar, spelend tegen zijn oude clubgenoten, bij de tweede paal binnengekopt.

   De tweede helft was amper 5 min. bezig of de goed leidende scheidsrechter nam een voor Roosendaal belangrijke beslissing toen hij in een botsing tussen Dylan Matthijssen en een verdediger geen overtreding zag en Jorik v.d. Heijden vrij baan kreeg naar het vijandelijk doel en beheerst de 0-2 scoorde.

  De 0-3 lag bijna op de schoen van Kevin, hij zag zijn volley net over het doel verdwijnen.Rood-Wit, dat toch al vaak de lange bal hanteerde, ging dit wapen nog meer hanteren en probeerde zo de na de rust ingevallen lange retournier Boy v. Steen te bereiken die echter in de tang zat bij onze solide verdediging. Roosendaal bleef de betere en Rood-Wit probeerde met enkele forse ingrepen het ritme uit de ploeg te halen. Dit leverde de thuisploeg een bijna een handvol gele kaarten op maar wisten de bezoekers wel verder van het scoren af te houden. In het laatste kwartier voerde Mark Klippel nog enkele wissels door. Hij verving in de 73e min. Kevin voor Thomas Rebers en in de 86e min. kwamen Reza de Man en Tim v. Tilburg, Jur en Dylan vervangen.

  Rood-Wit wisselde het maximum aantal spelers en moest de laatste minuten met tien man verder nadat een speler aan het hoofd was geraakt en van het veld moest. In de 85e min. zag Jeroen nog zijn vlammend schot net naast het doel verdwijnen en even later was Tim dicht bij zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht. Hij kwam net tekort om een verre assist van Roy(!) tot doelpunt te bekronen. 

  Al met al behaalden onze Rood-Witten een verdiende 0-2 overwinning op de Rood-Witten van St.Willebrord. De alom geprezen trainer Ad v. Seeters was het daar niet mee eens, hij zag zijn ploeg de betere kansen krijgen en vond dat zij meer hadden verdiend én zag Roosendaal alleen maar de lange bal spelen??? Was nou toch maar even voor de wedstrijd bij Specsavers langsgegaan Ad!

   

  HaDee