• Roosendaal-Cluzona

  Alle ingrediënten waren afgelopen zondag aanwezig bij de voor beide teams belangrijke wedstrijd Roosendaal-Cluzona. Het ruim opgekomen publiek genoot van een heerlijk zonnetje en verzamelde zich op en rond het nieuwe terras en feesttent dat officieel, middels een cheque van € 9.000, werd aangeboden door de Vrienden van Roosendaal.Een betere tegenstander om dit gebeuren samen te vieren kon men niet wensen en gingen de toeschouwers er goed voor zitten om twee voetballende teams aan het werk te gaan zien.

  De Hulsdonkbewoners moesten het doen zonder de geschorste Kevin Jurgens, Sven v. Est (i.v.m. een studiereis niet kunnen trainen) en de op een korte vakantie ziek geworden Jorik v.d. Heijden.Gelukkig beschikt Roosendaal over een brede bank en kon Mark Klippel toch met een sterk bezet team aan de zware klus beginnen.

  Het was Cluzona dat in de eerste helft het meeste balbezit opeiste zonder echter direct tot doelgevaar te komen. Roosendaal kwam onverwacht op voorsprong toen in de 25e minuut Jeroen Molenaar vanaf links zijn hoge verre voorzet de doelman Nicky Lodiers volkomen verraste en de bal hoog achter zich in het doel zag verdwijnen. Lang konden onze Rood-Witten niet genieten van die 1-0 voorsprong want enkele minuten later ging Roy de Weert in de fout en kon goaltjesdief Ruben Maas simpel de 1-1 binnen tikken.

  Roosendaal nam langzamerhand het initiatief en werd de snelle handige 18 jarige Reza de Man gedurende de hele wedstrijd een plaag voor de achterhoede van Cluzona. Hij was het dan ook die bij een balonderschepping Jur Uitdewilligen vrij voor de keeper zette en dat betekende opnieuw een voorsprong voor Roosendaal 2-1.Dylan Matthijssen had bijna de 3-1 op zijn schoen maar zag zijn inzet recht in de handen van Nicky Lodiers verdwijnen en kwam de doelman met zijn verdediging goed weg toen even later de bal net niet in eigen doel terecht kwam.De rust leek met die kleine voorsprong voor Roosendaal gehaald te worden ware het niet dat weer Ruben Maas al wegdraaiend vlak voor een laat reagerende Roy de 2-2 kon scoren.

  Even leek het er op dat Roosendaal toch met een voorsprong de rust inging. Een steekpass van Dylan bereikte Jur die net naast schoot.Toch werd er nog in de 45e min. gescoord en wel door Cluzona toen een afgeslagen corner vanaf de 16mtr. snoeihard de 2-3 door Toon Jochems hoog in de touwen werd geschoten.Na de rust een ander spelbeeld. Was voor de rust Cluzona het meest aan de bal, nu was het Roosendaal dat meer in balbezit was maar kwam wel in de 65e min. goed weg. Bij een van de gevaarlijk genomen corners verdween de bal net niet geheel over de doellijn.

  Beide trainers wisselde enkele spelers en mocht o.a. het 16 jarige talent Mhamed Hiddouch (Roosendaal) zijn aanvallende kwaliteiten weer laten zien. In al zijn enthousiasme kreeg hij wel een gele kaart van de uitstekend leidende scheidsrechter.De thuisclub probeerde regelmatig met goed combinatievoetbal tot de gelijkmaker te komen. Een vloeiend lopende aanval zorgde in de 82e min. bijna voor de verdiende gelijkmaker.

  Cluzona gaf echter geen krimp meer en konden de teams én de vele toeschouwers uit Wouw met die van Roosendaal zich opmaken voor een gezellige Derde Helft die weer in het teken stond van de vriendschapsband tussen beide verenigingen.Mede dankzij het live optreden van de Mannen van Weleer bleef het uren na de wedstrijd nog gezellig op en rond het mooie nieuwe terras.

   HaDee.