• Wedstrijdverslag Rkvv Roosendaal - Rvv Coal

  Coal bood vorige week goed tegenstand tegen het hoog geklasseerde VFC dat ternauwernood in Rotterdam met 0-1 wist te winnen. Hierdoor gesteund begonnen zij opportunistisch aan het karwei op Hulsdonk. In de eerste 20 min. bepaalde zij het spelbeeld en zochten vooral hun fysiek sterke aanvallers op die onze verdediging handenvol werk bezorgden en alleen door een paar (lichte) overtredingen gestopt konden worden. Zo ontving Kilian Schaap na 3 overtredingen als snel terecht geel. Eenmaal door deze moeilijke fase nam de thuisclub het heft in handen en zag een schot van Dylan Matthijssen over gaan en Kevin Jurgens zijn schot net tot corner verwerkt worden door de Coal doelman. Nadat de verdediging van Roosendaal weer alles onder controle had konden onze mannen meer het accent op het aanvallen leggen maar echte doelkansen bleven uit. Eenmaal moest Jorik v.d. Heijden erger voorkomen die voor zijn ingreep rond de 16 geel ontving. De toegekende vrije trap werd in tweede instantie over geschoten. Ook Roosendaal kon slechts gevaarlijk worden via een vrije trap die door de van een schorsing terug gekeerde Jesper de Wit net naast het Coal doel werd geschoten. Zijn broer Thijs kwam even daarna niet aan schieten toe toen hij kort voor doel niet lekker in balbezit kwam. Kort voor rust zag ook Meck Verstraaten zijn schuiver naast het vijandelijk doel verdwijnen en konden de spelers zo doelpuntloos gaan rusten.

  Het matig opgekomen publiek zag een eerste helft waarin Roosendaal slecht begon en eenmaal hersteld op zoek kon naar winstkansen.
  In de tweede helft bleek al snel dat het beste er bij Coal af was en was het Roosendaal dat het spel dicteerde. In de 70e min. zette Thijs de Wit de goed mee opgekomen Dylan Matthijssen in kansrijke positie maar laatstgenoemde kreeg helaas de bal niet op tijd onder controle om uit te halen. Een doelpunt kon niet uitblijven voor de Rood-Witten en was het Jorik die Thijs vrij voor doel vond en dat betekende een verdiende 1-0 voorsprong. Ondanks voor buitenspel protesterende Coalspelers bleef de vlag terecht omlaag bij hun sportief vlaggende grensrechter (en dat mag ook wel eens gezegd worden).
  Door het inbrengen van junior Reza de Man werd Roosendaal op rechts gevaarlijker en dat leverde in de 80e min. een beslissende 2-0 op. Thijs bekroonde Reza’s mooie voorbereidende actie met zijn tweede doelpunt.
  Enkele spelers van het tot dan toe uiterst sportieve Coal raakte hun controle kwijt en moest de goed leidende scheidsrechter tot twee keer toe rood trekken.

  De wissels die Mark Klippel doorvoerde in de laatste 10 min. gaf weer eens aan dat de toekomst van de rkvv Roosendaal wel goed zit. Donny Dekker, net als de later ingevallen Tim v. Tilburg hadden al eerder bewezen als invallers de tweede klas aan te kunnen. Een ander talent werd uit de hoge hoed getoverd toen Mhamed Hiddouch gelijk met Donny het veld in werd gestuurd. Deze 16 jarige(!) junior begon zonder enige schroom aan zijn eerste optreden in Roosendaal 1, was direct aanspeelbaar en liet meteen leuke acties zien.

  Met Pasen geen programma voor de nu stevig in de top 5 staande Rood-Witten. Op 16 april volgt de uitwedstrijd tegen de Rood-Witten van St. Willebrord.

  Fijne Paasdagen.

  HaDee.