• Wedstrijdverslag JEKA

Roosendaal - JEKA

De selectie van Roosendaal moet het dit seizoen doen zonder enkele sterkhouders. Zo vertrok o.a. Koen Plank naar de zaterdag vierde divisionist Kloetinge alwaar hij al een vaste keus is, Succes Koen.

Enkele nieuwe krachten moesten ingepast worden en dat resulteerde in een oefenperiode die maar moeizaam op gang kwam. Ook de bekerwedstrijden tegen RCS en Arnemuiden waren nog niet op het gewenste niveau. Het resultaat tegen kersverse 1e klasser Kruisland thuis, “bijna gewonnen met 2-1”, gaf weer hoop voor de eerste competitiewedstrijd thuis tegen JEKA waarin zij helaas wel Kevin Jurgens en de Roy de Weert moesten missen.

Met Stijn Landa als nieuwe sluitpost begon Roosendaal direct druk te zetten richting Jeka doel. Het eerste gevaar kwam na een verre ingooi. Jeka kon Thijs ternauwernood, ten koste van een hoekschop, van een vroeg doelpunt afhouden. Uit die hoekschop kopte Dylan de bal net over.

Nadat Youri in de tiende minuut, na een snelle aanval over rechts, net niet voor doel bij de bal kon komen was het Jeka dat het spel ging dicteren zonder echt gevaarlijk te worden. Het meeste gevaar kwam door een paar keer verkeerd inpassen van achteruit. Roosendaal kwam goed weg toen een te korte terugspeelbal op Stijn ten koste van een overtreding een doelpunt kon voorkomen. De scheidsrechter legde de bal net buiten de zestien, de vrije trap smoorde in de muur.

In de 37e minuut kwam Roosendaal op voorsprong toen Meck op rechts goed doorging en zijn voorzet werd met Youri’s “chocolade linkse” strak in het doel geschoten.

De tweede helft was het Jeka die de thuisclub direct onder druk zette en dat werd zo’n beetje het spelbeeld van de gehele tweede helft. Onze verdediging hield zich, met af en toe geluk, staande. Compliment, zeker op zijn plaats aan de laatste vier. (gemiddelde leeftijd 19 jaar!)

Zij konden moeilijk onder de druk van Jeka vandaan komen, bleven wel te angstig rond de zestien hangen, mede doordat te gemakkelijk balverlies werd geleden door hun medespelers. Enkele wissels brachten daar geen verandering in. Het werd pompen of verzuipen en hadden geluk toen een vrije trap op de lat werd geschoten. Even later voorkwam Jesper, de voor Jeka verdiende gelijkmaker, door op de lijn redding te brengen. Stijn zat er ook een paar keer goed tussen en zo behaalde Roosendaal een benauwde 1-0 overwinning.

De eerste drie punten zijn binnen en beleven we een betere start dan vorig seizoen en dan nu volgende week doorzetten uit bij Antibarbari. SUCCES!

HaDee