• Wedstrijdverslag Roosendaal - Rood Wit

  Roosendaal-Rood Wit W.

  Roosendaal moest het na de 1-4 overwinning tegen Coal opnemen tegen het eveneens in de onderste regionen verkerende Rood Wit uit St.Willebrord. De resultaten van de laatste wedstrijden van Rood Wit, scGastel 1-1, 4-6 winst bij Virtus en een kleine nederlaag tegen het sterke VFC deed vermoeden dat zij aan een licht herstel bezig waren.

  Zij begonnen dan ook opportunistisch aan de wedstrijd en dwongen in het eerste kwartier Roosendaal op eigen helft zonder echter gevaarlijk voor het doel van Roy de Weert te verschijnen.

  Het eerste gevaar speelde zich wel af voor het doel van Rood Wit toen een gevaarlijk indraaiende corner de bal bij de 2e paal ternauwernood een volgende corner opleverde. Enkele volgende goed genomen corners van Kevin Jurgens leverde wel gevaar maar geen doelpunten op. Bijna was Thijs de Wit succesvol toen hij in de 15e min. net niet een goede pass van Dylan Matthijssen kon verzilveren.

  De thuisclub had inmiddels het initiatief van Rood Wit overgenomen en scoorde, uit weer een corner van Kevin, verdediger Killian Schaap de 1-0.

  Vanaf dit moment was het Roosendaal dat de wedstrijd dicteerde en was het Rood Wit dat veelal vanuit de verdediging met de lange bal hun machteloze aanvallers probeerde te bereiken. Roy hoefde vanmiddag, naar later bleek, niet éénmaal handelend op te treden en kon na afloop zijn keepers outfit schoon de kast weer in.

  De thuisclub was dichtbij een ruimere voorsprong toen bij twee snelle uitvallen via Meck Verstraaten, de bal beide keren Thijs de Wit net niet bereikte.

  Slechts eenmaal kon Rood Wit gevaarlijk worden. Na slecht uitverdedigen in de 36e min. volgde een schot dat over en naast het doel van Roy ging. Bij een vrije trap van Kevin kwamen Dylan en Thijs net te kort om de voorsprong te verdubbelen. In de laatste minuten voor rust had Roosendaal die tweede kunnen scoren bij acties van Youri van Deventer die eerst zijn schuiver gepakt zag worden door de keeper en even later een voorzet vanaf links van Kevin ondanks zijn acrobatische sprong niet kon afronden.

  Op rechts lukte het vlak voor het rustsignaal van de onopvallende dus goed scheidsrechter wel. Na goed voorbereidend werk van Jur Uitdewilligen was het Thijs die vrij voor de keeper niet faalde 2-0.

  Wanneer Dylan vlak voor rust niet ten onrechte wegens buitenspel was teruggefloten waren we waarschijnlijk met een veilige voorsprong gaan rusten.

  Bij een 2-0 achterstand kan er normaal gesproken nog van alles gebeuren maar wat Rood Wit na die eerste 15 min. liet zien was nou niet bepaald hoopgevend voor de meegereisde supporters uit St.Willebrord die, ondanks het verlies, de Derde Helft niet aan zich voorbij lieten gaan.

  De man van het scorebord had ook alle vertrouwen in een goede afloop en zette net voor rust al de 3-0 op het bord wat later ook de eindstand bleek te worden.

  Roosendaal bleef de betere in de tweede helft en kreeg Thijs al snel de kans die 3-0 te scoren. De keeper van Rood Wit was een van de weinigen die een voldoende haalde en wist de Roosendaalse Rood-Witten tot de 77e min. van scoren af te houden. Dylan Matthijssen was het, na weer goed voorbereidend werk van Jur, die het net vond. Nu kon de echte en tevens eindstand van 3-0 op het scorebord.

  Een mooie 3-0 score maar mogen zeker niet helemaal tevreden zijn. Dit zwakke, maar uiterst sportieve Rood Wit, had met een veel grotere nederlaag naar huis gestuurd moeten worden.

  De wissels die trainer Mark Klippen in de tweede helft doorvoerde liet zien dat Roosendaal een brede bank bezit. Zo kregen Thomas Rebers (geel in de 74e min. en direct na rust ingevallen voor de licht geblesseerde Jorik v..d. Heijden), Sam Wortman, Jeroen Molenaar en Bradley Matthijssen lopende de tweede helft nog speelminuten.

   

  HaDee.