• Wedstrijdverslag Roosendaal - VFC

Roosendaal-VFC

Het zag er de eerste helft niet naar uit dat Roosendaal een kansloze 0-3 nederlaag aan zijn broek zou gaan krijgen. Het eerste gevaar ontstond al na een paar minuten richting doel van VFC toen Thijs de Wit na een pass van Dylan Matthijssen terug werd gefloten voor buitenspel (?). Even later eenzelfde combinatie tussen beide spelers, nu redde de keeper de Vlaardingenaars voor een snelle achterstand.

In de 15e minuut pas het eerste gevaar voor het doel van Roy de Weert toen de bal over de kruising werd geschoten. Roosendaal behield een licht overwicht en had eigenlijk op voorsprong moeten komen na acties van weer Thijs en Dylan. De laatste verscheen alleen voor de keeper die fraai redde.

De eerste helft werd afgesloten in een 0-0 stand die anders had kunnen en moeten zijn als we op momenten voor hun doel de acties minder ver door hadden gevoerd en doelgerichter waren geweest.

In de tweede helft liet VFC zien waar het bij Roosendaal aan schortte. Tot driemaal toe werd er gescoord door de kortste weg naar ons doel te vinden. In de 55e min. werd een van buiten de 16 geschoten bal op de lat geschoten en in de rebound alsnog binnen gewerkt. Even later moest Kevin Jurgens ten koste van een gele kaart erger voorkomen. Die tweede tegengoal kwam er toch. Een schot vanuit de tweede lijn verdween in de kruising achter een kansloze Roy. Na die 0-1 was het toch al VFC dat de wedstrijd dicteerde met als logisch gevolg die 2e en een hele mooie 3e tegentreffer. In een draai werd de bal snoeihard achter de weer kansloze Roy geschoten 0-3.

Met de wissels Youri v. Deventer en Reza de Man voor Thomas Rebers en Jur Uitdewilligen probeerde de trainer het tij te doen keren maar helaas bleef VFC de betere en werd vooral ons middenveld te makkelijk overlopen. De wissels voor Dylan en Kevin brachten daar ook geen verandering in en leden de Rood-Witten een pijnlijke maar verdiende nederlaag tegen een tegenstander die liet zien wel voldoende scorend vermogen te bezitten.

HaDee.