• Op het gezellige en goed bevolkte Blankershove begonnen beide ploegen aan hun belangrijke wedstrijd. Gastel hoopte door een overwinning verder uit de gevarenzone te geraken en Roosendaal hoopte door een zege een plaatsje hoger op de ranglijst te komen.
  De Rood-Witten begonnen in een behoudend 4-4-2 systeem. Al snel bleek dat SC Gastel eerst de kat uit de boom wilde kijken en trokken zich bij balbezit van Roosendaal bijna massaal terug op eigen helft om dan vaak met de lange bal de aanval te zoeken.
  Het eerste kwartier was er dan ook weinig te beleven en mochten de bezoekers op eigen helft naar hartenlust de bal naar elkaar schuiven. Het eerste gevaar voor het doel van Gastel ontstond na twee goed genomen corners door Kevin Jurgens direct gevolgd door een actie van junior Reza de Man. Thomas Rebers kwam net te kort om zijn voorzet doeltreffend af te ronden.
  Het was toch Gastel dat in de 20e minuut op voorsprong kwam. Na een misverstand in ons centrum rolde de bal langzaam in de het doel van Roy de Weert die zich daarbij aan de hand blesseerde maar gelukkig na een langdurige verzorging de wedstrijd kon hervatten.
  Roosendaal was even aangeslagen en waren het nu de Rood-Zwarten die meer in balbezit kwamen zonder echt gevaarlijk te worden.
  Het 4-4-2 systeem gaf Meck Verstraaten de gelegenheid op rechts regelmatig mee op te komen maar ook zijn aanvallende acties leverde weinig gevaar op.
  Het was Thijs de Wit die zijn trage statische tegenstander Mats Helmons handenvol werk bezorgde met zijn individuele acties en was het Thijs ook die in de 35e min. bijna op de achterlijn bij hem wegdraaide waarna Thomas zijn voorzet keurig in het dak van het doel de 1-1 binnenschoot.
  De toeschouwers van zowel Gastel als Roosendaal konden nou niet bepaald warm worden van het voetbal dat door beide ploegen tentoongesteld werd en de (geklapte) wedstrijdbal had er ook genoeg van en moest vervangen worden.
  Net voor de rust kreeg Thijs, na een goede pass van Jesper de Wit, een mogelijkheid tot scoren en even later moest Roy handelend optreden en voorkwam zo dat we niet met een achterstand de rust ingingen.
  Na de rust kwam Gastel feller uit de kleedkamer maar eenmaal het spel overgenomen door Roosendaal behielden de bezoekers een overwicht zonder echt 100% kansen te creƫren. Thijs was in de 57e min. het dichts bij een voorsprong toen hij weer van zijn tegenstander wegdraaide en zijn schuiver net naast zag verdwijnen.
  Roosendaal bleef de bovenliggende partij en wat voor de rust niet werd gedaan, de lange pass achter de laatste linie van Gastel, werd nu wel een paar keer gehanteerd en dreigde Reza een keer door te breken. Hij kon slechts gestopt worden ten koste van een gele kaart. Er volgde nog meer gele kaarten toen Gastel slechts met fikse overtredingen doorbraken van onze voorwaartsen konden voorkomen.
  Mark Kippel voerde enkele wissels door en kwam o.a. de langdurig geblesseerden Youri van Deventer en Dylan Matthijssen in het veld voor Reza en Jorik v.d. Heijden.
  Roosendaal hoopte op de zo gewilde drie punten maar kwamen goed weg in de 70e min. toen Gastel de paal raakte. Zij waren nog wel via Dylan gevaarlijk, hij kon slechts in het centrum door een gele kaart gestopt worden en kwamen de bezoekers nog goed weg nadat uit een vrije trap de bal net over werd gekopt. Het inbrengen van Jur Uitdewilligen (terug van een lichte blessure) voor Thomas bracht ook geen verandering in de 1-1.
  Met het gelijke spel kon trainer Kees de Rooij, zoals gezegd, vrede hebben. ZIjn collega Mark Klippel zag zijn team te weinig overtuigend spelen en was minder content met de uitslag.
  De spelers en publiek waren het lage niveau van de wedstrijd snel vergeten, gezien de goede sfeer na afloop in de gezellige kantine van de Gastelnaren.
  HaDee